Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Nieuw-Zeeland > Groepsreizen > Engelstalige rondreizen in internationaal gezelschap > A Journey through Middle-earth - 15 dagen, ANZ Nature Tours Ltd.

 Voeg toe aan reismand

A Journey through Middle-earth - 15 dagen

15 dagen van Auckland naar Christchurch in de voetsporen van de “hobbits” met Engelstalige gids
Milford Sound cruiseMarlborough Sounds
Inleiding
Tijdens deze aparte trip ontdekt u op een actieve manier de ongerepte natuurschoonheid van Nieuw-Zeeland en treedt u in de voetsporen van de “hobbits” waarbij u verschillende van 150 filmlocaties doorheen Nieuw-Zeeland bezoekt.
Reisprogramma
vanaf 01.10.13 (wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Auckland.
Welkom in de Nieuw-Zeeland! Auckland is de grootste en meest kosmopolitische stad van Nieuw-Zeeland. De stad telt meer dan 1 miljoen inwoners en wordt ook wel de commerciële hoofdstad van Nieuw-Zeeland genoemd. Meer dan 60 uitgedoofde vulkanen kenmerken het landschap rondom de stad, terwijl een processie van zeilen in de haven de ontspannen levensstijl weerspiegelen. Wie reeds in de stad is, kan inpikken op een stadsrondrit. U verkent daarbij de “waterfront” met de exclusieve residentiële wijken en komt in de historische wijk Parnell. Vanaf Mt. Eden heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Bij uw terugkeer geeft uw gids u nog een algemene introductie over uw trip van de volgende twee weken. Vrije avond.
Overnachting: Grand Chancellor Hotel Auckland City.
Dag 2: Auckland – Hobbiton – Rotorua (ca. 253 km) (O/D).
Na het ontbijt laat u de grote metropool achter u en reist u door “King Country”. Onderweg ontdekt u verschillende filmlocaties. U brengt een bezoek aan de Hobbiton filmset op een boerderij nabij Matamata. Daarna gaat het verder naar Rotorua, het geothermische centrum van Nieuw-Zeeland. In Te Puia maakt u kennis met de intrigerende geothermische activiteit. ’s Avonds neemt u deel aan een typische Maori hangi waarbij u een beter inzicht verwerft in deze cultuur.
Overnachting: Ibis Rotorua.
Dag 3: Rotorua – Tongariro National Park (ca. 230 km) (O).
Na een vroege start gaathet naar de imposante horizontale Huka Falls. Lake Taupo is het grootste meer van Nieuw-Zeeland en vond zijn oorsprong bij een enorme vulkaanuitbarsting 2000 jaar geleden. Langs het meer gaat het naar het hartje van het Tongariro National Park waar u een aantal korte wandelingen maakt. Ook hier zijn een aantal scènes opgenomen van de Lord of the Rings trilogie.
Overnachting: Hobbit Motorlodge.
Dag 4: Ohakune – Wellington (ca. 351 km) (O).
Met een laatste blik op het vulkanischelandschap van dit oudste nationale park van Nieuw-Zeeland gaat het richting Wellington. Doorheen groene landerijen ontdekt u de variatie van het achterland van Nieuw-Zeeland, voordat u de hoofdstad van Nieuw-Zeeland bereikt. U bezoekt het Embassy Theatre waar de wereldpremière van “Return of the King” gevierd werd.
2 overnachtingen: West Plaza Hotel.
Dag 5: Wellington – Weta Cave Studio & Mt. Victoria (O).
’s Morgens brengt u een bezoek aan de Weta Cave in Maramar. U krijgt er een exclusief inzicht in het vernuft dat schuilt in het ontwerp van de kunst van Weta en het creatieve talent dat weerspiegelt in de Lord of the Rings trilogie en de Hobbit films. Daarna trekt u naar Mt. Victoria voor een prachtig uitzicht over de stad. De rest van de kunt u vrij besteden. Breng zeker een bezoekje aan het gratis Te Papa Museum of flaneer gezellig langs de havenboulevard.
Dag 6: Wellington – Picton – Nelson (ca. 193 km) (O).
’s Morgens scheept u in voor uw overtocht naar het Zuidereiland. De tocht voert u over Cook Strait naar de indrukwekkende Marlborough Sound. Hier is een keuzemogelijkheid voor de groep: u volgt een panoramische route en maakt een wandeling bij de Pelorus rivier (film locatie) of u rijdt naar Blenheim, het hart van de Marlborough wijnregio, en geniet er van de lokale wijnen. In de late namiddag doorreis naar Nelson.
2 overnachtingen: Grand Mercure Nelson Monaco Hotel.
Dag 7: Nelson (O).
Vrije dag. U kunt een optionele trip maken naar het Abel Tasman National Park voor een panoramische wandeling of voor een verkenning per kajak. Een spectaculaire helikoptervlucht (optioneel) behoort ook tot de mogelijkheden. Hierbij ziet u een aantal filmlocaties in de Golden Bay regio. U kunt ook genieten van een ontspannen dag in Nelson. Nelson staat vooral bekend voor z’n kunst en handwerk en wordt hierdoor ook bestempeld als kunsthoofdstad van het land met talrijke galerijen en vernissages. De stad straalt dan ook een “kleurrijke” sfeer uit.
Dag 8: Nelson – Punakaiki – Greymouth – Hokitika (ca. 350 km) (O).
De rit brengt u via Murchison en door de panoramische Buller Gorge naar de westkust. U ziet er ondermeer de bizarre pannenkoekrotsen bij Punakaiki. In Greymouth brengt u een bezoek aan de Monteith’s brouwerij voordat u verder reist naar Hokitika.
Overnachting: Beachfront Hotel Hokitika.
Dag 9: Hokitika – Fox Glacier (ca. 175 km) (O).
In Hokitika kunt u ’s morgens de jadefabriekjes verkennen voordat u doorreist langs de Southern Alps naar “Glacier Country”. Bij Franz Josef Glacier werpt u een blik op de gletsjermond en “Ered Nimrais (de White Mountains) nabij Mount Gunn, locatie uit “The Retunr of the King”. De trip gaat verder naar Fox Glacier waar (indien de tijd het toelaat) bij Lake Matheson een korte wandeling kan gemaakt worden. De reflectie van het omliggende berglandschap in het water is indrukwekkend. U kunt ook een optionele vlucht maken om zo een onvergetelijk uitzicht te krijgen over het imponerende gletsjerlandschap.
Overnachting: High Peaks Hotel.
Dag 10: Fox Glacier – Queenstown (ca. 340 km) (O).
Het gaat verder zuidwaarts langs de spectaculaire westkust. Via de Haast Pass bereikt u Mt Aspiring National Park. U krijgt een adembenemend uitzicht over de omliggende besneeuwde bergtoppen en de gletsjermeren Hawea en Wanaka. Via de Crown Range bereikt u Arrowtown. Aan de Arrow River werden ook enkele scènes opgenomen. Eindbestemming is het bruisende Queenstown.
3 overnachtingen: Garden Court Suites & Apartments.
Dag 11: Queenstown – Glenorchy – Queenstown (ca. 95 km) (O).
Vrije voormiddag met gelegenheid tot optionele activiteiten: probeer de Skyline Gondola, een tochtje met de TSS Earnslaw, bungee jumping, rafting, skydiving, enz. In de namiddag maakt u een trip naar “Paradise”. Een mooie tocht brengt u naar Glenorchy waar u inscheept voor een jetboat tocht temidden van een schitterend landschap op de Dart River. U bezoekt Isengard, de weg naar Mordor, het Fangorn woud en de klif waarvan Aragorn viel in “The Two Towers”. ’s Avonds kunt u de talrijke gezellige restaurants en het nachtleven van Queenstown ontdekken.
Dag 12: Queenstown – Milford Sound – Queenstown (ca. 573 km) (O/L).
’s Morgens rijdt u langs het Remarkable gebergte richting Fiordland. Vanuit Te Anau brengt een panoramische rit door de Eglinton en de Hollyford valleien u naar Milford Sound. U scheept in voor een boottocht op de bekendste en meest spectaculaire fjord van Nieuw-Zeeland. Geniet van het zicht op de imposante Mitre Peak en de talrijke watervallen. Met wat geluk ziet u ook zeehonden, pinguïns en dolfijnen. Aan boord geniet u van een lunchbuffet. In de namiddag terugkeer naar Queenstown.
Dag 13: Queenstown – Lake Tekapo (ca. 275 km) (O).
U reist door de Kawarau Gorge waar rond 1900 heel wat goud gevonden werd. Via Cromwell en over de Lindis Pass gaat de trip naar het MacKenzie Basin. Onderweg komt u ook bij de bizarre kleikliffen bij Omarama. Hier werd “Battle of the Pelennor Fields” gefilmd. Bij goed weer zien we ook de imponerende Southern Alps, met als hoogtste top Mount Cook (3754m). Voor de Tolkien fans zal dit beter bekend zijn als de “Misty Mountains”. De trip eindigt vandaag bij Lake Tekapo, het grootste van de 3 gletsjermeren in MacKenzie Country.
Overnachting: Peppers Bluewater Resort.
Dag 14: Lake Tekapo – Christchurch (ca. 370 km) (O).
’s Morgens kunt u een kijkje nemen bij het “Church of the good Sheperd”. Tijdens uw verdere doorreis merkt u een dramatische verandering in het landschap. Als het weer het toelaat, bezoekt u “Edoras” nabij Erewhon station. De weg naar Erewhon is een panoramische rit in de bergen langs “high country” rivieren en meren. Door het patchwork van de Canterbury Plains bereikt u Christchurch.
Overnachting: Heartland Hotel Cotswold.
Dag 15: Vertrek Christchurch (O).
Na het ontbijt maakt u een korte stadsrondrit met een bezoek aan de botanische tuin. Daarna wordt u door uw gids naar de luchthaven gebracht. Einde van de tour.
Dag 18:
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Bekijk de video
Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be