Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Nieuw-Zeeland > Ontdek Nieuw-Zeeland > North Island > Rotorua

 

Rotorua

Rotorua, de zwavelstad. Zodra u de stad binnenrijdt, wordt u geprikkeld door de zonderlinge en sterke zwavelgeur afkomstig van de grote geothermische activiteit in en rond de stad. De Maori-geschiedenis schetst de ontdekking van de stad in de 14e eeuw. De stichter is de Maori-ontdekker Ihenga. De eerste bewoners hebben een grote invloed op de ontwikkeling van de dorpen en maakten gebruik van de thermale sites. Deze natuurlijke bronnen vormden een ideaal middel om de huizen te verwarmen en elimineerden de afhankelijkheid van vuur. De regio wordt gekenmerkt door 4 geothermische sites: Whakarewarewa, Waimangu Valley, Waiotapu en Hell’s Gate.

 
Tip

Neem zeker een hangi mee als u daartoe de kans krijgt.

Geselecteerde accommodaties door Aussie Tours
Novotel Lakeside Rotorua
goede kwaliteit en een centrale ligging! De twee hoofdredenen voor een verblijf in dit hotel. Verder is er een goede service en zijn er uitgebreide faciliteiten. Na een intensieve dag kunt u ontspannen in de jacuzzi, het fitnesscenter of het binnenzwembad en aansluitend in het restaurant en de bar.
4.0 starsMeer infoGeen prijzen
Springwaters Lodge B&B
Springwaters Lodge B&B
Springwaters Lodge is een modern en stijlvol ingerichte B&B met een familiaal karakter. Steve en Katherine hechten veel waarde aan een rijkelijk ontbijt en persoonlijke aandacht. Zo helpen zij u graag verder bij uw dagplanning. Gratis Wifi en gebruik van een computer voor gasten.
Superior B&BMeer infoPrijs vanaf 82 euro
Regent of Rotorua
Studio Suite
te midden van het bruisende centrum van Rotorua en de vele restaurants biedt het Regent of Rotorua naast culinaire hoogstandjes ook de perfecte locatie dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden. Het accent ligt vooral op ontspanning met een thermaal zwembad, massage,- en schoonheidsbehandelingen en een sauna. Gratis Wifi.
4.0 starsMeer infoPrijs vanaf 53 euro

Things to do
 • Maori culture
 • Spa & thermal Pools
 • Fishing
 • 4WD
 • Cycling & mountainbiking
 • Walking & trekking
 • Heli Tour
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Niet te missen hoogtepunten
 • Te PuiaTe Puia
  Het Whaka Park is een van Nieuw-Zeelandse meest bezochte attracties vanwege de Maori cultuur en de prachtige natuur. De Pohutu Geyser is de grootste geiser van het gebied en meteen ook de grootste met een 25-tal uitbarstingen per dag.
 • Mount TaraweraMount Tarawera
  Mount Tarawera domineert de omgeving. Na een dramatische vulkaanuitbarsting in 1886 werd Mount Tarawera in twee gesplitst. De streek rond de top is Maori-land en verboden voor privé voertuigen. In dit onbedorven gebied van de Waimangu Volcanic Valley bevindt zich de dampende Waimangu Cauldron, het grootste “kokende” meer ter wereld. De temperatuur van het water bedraagt ongeveer 53°C. De Valley Walk brengt u langs kraters, borrelende meren en dampende riviertjes naar de oever van het Rotomahana meer. Vandaar kunt u een boottocht maken naar de actieve “Steaming Cliffs”.
 • WaiotapuWaiotapu
  Het kleurrijk bronnengebied of ook Heilig Water genoemd. De Lady Knox komt hier dagelijks tot uitbarsting. Andere attracties zijn de Champagne Pool, de goudkleurige Bridal Veil waterval en de glinsterende vlakten Artist's Palette.
Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be