Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Nieuw-Zeeland > Ontdek Nieuw-Zeeland > South Island > Southland

 

Southland

Southland heeft een weelderige, groene begroeiing. Ongerepte regenwouden bieden de perfecte omgeving voor wandelaars. De Catlins Coast is perfect voor de ontdekking van de unieke dierenwereld van Nieuw-Zeeland. In de hoofdstad Invercargill kunt u de Victoriaanse gebouwen, de tuinen en parken bewonderen. Vanuit Bluff kunt u met de ferry of het vliegtuig reizen tot Stewart Island, het ongerepte eiland waar de Kiwi-vogel nog in het wild voorkomt. Dit is het derde eiland van Nieuw-Zeeland en wordt van het Zuidereiland gescheiden door de 32 kilometer brede Foveaux Strait. Het herbergt het meest recente nationale park van Nieuw-Zeeland en vormt met z’n slechts 390 inwoners één van de best bewaarde geheimen van Nieuw-Zeeland.

 
Geselecteerde accommodaties door Aussie Tours
Stewart Island Lodge
Stewart Island Lodge
Stewart Island bezit een uitzonderlijke schoonheid en unieke flora en fauna. Het eiland kan te voet op per kajak worden verkend. Naast het observeren van vogels zoals de Kiwi, Kaka en Tui, kunt u ook voor de kust zeeleeuwen, pinguïns en dolfijnen spotten. De lodge heeft een lounge en een mooi terras. Wifi tegen betaling.
Superior LodgeMeer infoPrijs vanaf 76 euro
Tudor Park Country Stay
Tudor Park Country Stay
het Tudor Park doet denken aan een Engels landhuis. De bed & breakfast is omgeven door een meermaals bekroonde tuin. De eigenaars Joyce & John Robins zijn uitgesproken tuinliefhebbers en verrassen elke bezoeker met gelijke interesses. Het diner kan indien gewenst worden genuttigd samen met uw gastheer- en vrouw. Gratis gebruik van de computer.
Standard B&BMeer infoPrijs vanaf 76 euro
Bay Motel
Bay Motel
dit motel ligt op loopafstand van winkels, restaurants, een museum en informatiecentrum. Naast een prachtig uitzicht beschikken de gasten over een barbecue en diepvries voor eventueel zelf gevangen vis.
3.0 starsMeer infoPrijs vanaf 49 euro

Things to do
 • Walking & trekking
 • Flightseeing
 • Fishing
 • Bird Watching
 • Botanical gardens
 • Wildlife (variety)
 • Scuba Diving & snorkelling
 • Horse riding & treks
 • Heli Tour
 • Boating & cruising
 • Canoeing & kayaking
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Niet te missen hoogtepunten
 • InvercargillInvercargill
  Vaak wordt enkel de luchthaven bezocht voor de vlucht met Southern Air naar Stewart Island. De rustige “farmers” stad met zijn brede straten en Victoriaanse gebouwen is nochtans beslist het bezoeken waard! Bezoek zeker het reusachtige Queen’s Park en geniet van deze meest zuidelijk gelegen stad van het Zuidereiland.
 • Stewart IslandStewart Island
  Het enige stadje Oban, op de oevers van Halfmoon Bay, heeft slechts 20 kilometer wegen die u gemakkelijk per scooter of mountainbike kunt verkennen. Zoals overal in Nieuw-Zeeland kan u ook op Stewart Island te voet de outdoors verkennen. Er zijn verschillende "day tracks" maar ook meerdaagse wandeltochten zoals de bekende "Rakiura Track". De Maori-naam voor het eiland is “Rakiura” of ‘land van de gloeiende hemel’. Wellicht verwijst dit naar het ‘zuiderlicht’ dat hier vaak kan waargenomen worden of naar de prachtige bloedrode zonsopgang en –ondergang. In het Rakiura Museum krijgt u een overzicht van de geschiedenis van het eiland waaronder de walvisvangst, tinontginning, houtbewerking en visindustrie. Een nachtelijke trip op zoek naar de schuchtere Kiwi-vogel is ook een must tijdens uw bezoek aan Stewart Island. Met een watertaxi bereikt u dit beschermde vogeleiland. Via de verschillende wandelpaden verkent u het volledige eiland en maakt u kennis met de rijke vogelwereld op het eiland.
 • CatlinsCatlins
  Het toerisme is hier quasi onbestaand. De rustige wandelingen langsheen de vele natuurverschijnselen zoals Jack’s Blowhole, de Purakaunui Falls, de McLean Falls, de Cathedral Caves….zal de natuurliefhebber zeker bekoren! Er zijn zeer veel diersoorten in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, zoals zeehonden, pinguïns,… Door de hoge golven is dit gebied ook een ideale omgeving voor surfers.
Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be