Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Nieuw-Zeeland > Ontdek Nieuw-Zeeland > South Island > Southland > Stewart Island

 Voeg toe aan reismand

Stewart Island

Het enige stadje Oban, op de oevers van Halfmoon Bay, heeft slechts 20 kilometer wegen die u gemakkelijk per scooter of mountainbike kunt verkennen. Zoals overal in Nieuw-Zeeland kan u ook op Stewart Island te voet de outdoors verkennen. Er zijn verschillende "day tracks" maar ook meerdaagse wandeltochten zoals de bekende "Rakiura Track". De Maori-naam voor het eiland is “Rakiura” of ‘land van de gloeiende hemel’. Wellicht verwijst dit naar het ‘zuiderlicht’ dat hier vaak kan waargenomen worden of naar de prachtige bloedrode zonsopgang en –ondergang. In het Rakiura Museum krijgt u een overzicht van de geschiedenis van het eiland waaronder de walvisvangst, tinontginning, houtbewerking en visindustrie. Een nachtelijke trip op zoek naar de schuchtere Kiwi-vogel is ook een must tijdens uw bezoek aan Stewart Island. Met een watertaxi bereikt u dit beschermde vogeleiland. Via de verschillende wandelpaden verkent u het volledige eiland en maakt u kennis met de rijke vogelwereld op het eiland.

 
Tip

Een uitstapje naar Ulva Island is beslist de moeite waard.

Wist je dat?

Bij aankomst aan het eiland kan u een foldertje bekomen van Ulva Island. Vergeet wel niet "een two dollar coin" niet in de honesty box te werpen.

Geselecteerde accommodaties door Aussie Tours
Stewart Island Lodge
Stewart Island Lodge
Stewart Island bezit een uitzonderlijke schoonheid en unieke flora en fauna. Het eiland kan te voet op per kajak worden verkend. Naast het observeren van vogels zoals de Kiwi, Kaka en Tui, kunt u ook voor de kust zeeleeuwen, pinguïns en dolfijnen spotten. De lodge heeft een lounge en een mooi terras. Wifi tegen betaling.
Superior LodgeMeer infoPrijs vanaf 76 euro

Things to do
  • Horse riding & treks
  • Walking & trekking
  • Heli Tour
  • Boating & cruising
  • Canoeing & kayaking
  • Scuba Diving & snorkelling
  • Fishing
  • Bird Watching
  • Wildlife (variety)
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Bekijk onze slideshow
Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be