Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Algemene info & tips > Algemene info

 

Algemene info

Ligging
Tahiti, het hoofdeiland van Frans Polynesië, ligt op ongeveer 17 graden zuiderbreedte en op 149 graden westerlengte in de tropen.

 

Bevolking
Tahiti heeft ongeveer 264.000 inwoners, waarvan ongeveer 80% Polynesiër is. 71% van de bevolking woont op Tahiti en 16% in de hoofdstad Papeete.

 

Cultuur
Tatoeages behoren in de Polynesische cultuur tot het dagelijks leven. Zowel mannen als vrouwen dragen tatoeages als lichaamsversiering. Vaak bestaan deze tatoeages uit symbolische motieven die verwijzen naar de rijke fauna en flora van Frans-Polynesië.
Hun liefde voor de natuur vertaalt zich ook in de fijn bewerkte houtsculpturen, de handgemaakte bedspreien met plantenmotieven en de prachtige manden gemaakt met twijgen van de kokospalm of riet. De begroeting met bloemenkransen typeert dan weer de gastvrijheid van de inwoners.

 

Talen
Frans en Tahitiaans zijn de officiële spreektalen. Het Engels wordt ook vlot gesproken.

 

Paspoort/Visa
Belgen en Nederlanders hebben een geldig paspoort en een retourticket nodig als ze minder dan 3 maanden op het eiland verblijven. Een visum is niet nodig.

 

Inentingen
Voor reizigers die uit Europa komen zijn enkel inentingen verplicht, indien men uit een gebied komt met besmettingsgevaar.

 

Vluchten en vliegverbindingen
De internationale luchthaven is Faa'a op Tahiti. Air Tahiti Nui, Air France, Air New Zealand en vele andere luchtvaartmaatschappijen vliegen op Papeete. Binnenlandse vluchten worden verzorgd door Air Tahiti.

 

Vluchttoeslagen/vertrekbelasting/GST
Voor meer informatie surf naar www.tahiti-tourisme.com

 

Quarantaine/natuurbescherming
Voor meer informatie surf naar www.tahiti-tourisme.com

 

Valuta en betaalmiddelen
De nationale munteenheid is de Pacific Franc, die in een vaste verhouding tot de € staat. € 1 komt overeen met 120 CFP. Wij raden aan om cash geld of traveller's Cheques in € bij voorkeur in het hotel om te wisselen.

 

Klimaat/reistijd
Het is hier het hele jaar zonnig en warm met een regentijd in de zomer van ongeveer december tot april. De gemiddelde jaartemperatuur is 25,9°C.

 

Tijdsverschil
De plaatselijke tijd op Tahiti is GMT - 10 uren, wat inhoudt dat het in Midden-Europa in de zomer 12 en in de winter 11 uur later is dan op Tahiti.

 

Verkeer
Huurauto’s zijn ter beschikking op de meeste luchthavens. U moet minimum 21 jaar zijn en beschikken over een geldig rijbewijs. Meestal worden creditcards gevraagd voor personen onder 25 jaar. In Tahiti rijdt men rechts. De meeste eilanden zijn niet zo groot wat het huren van een auto eigenlijk overbodig maakt. Bovendien worden op Tahiti verschillende tours georganiseerd.

 

Fauna/flora
Tahiti is gekend omwille van de weelderige tropische vegetatie. Van kokospalmen tot inheemse soorten zoals boomvarens en heesters. Heel wat Polynesische medicijnen worden gemaakt op basis van de planten. Ook in de architectuur worden de planten als bouwmateriaal gebruikt voor o.a. bamboestructuren en dakbekledingen. Ook talrijke bloemen vindt u hier terug. Deze staan symbool voor feest, plezier en levensvreugde.

 

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be