Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Algemene info & tips > Algemene info

 

Algemene info

Ligging
Fiji ligt tussen de 15 en de 22 graden zuiderbreedte en tussen de 177 en de 178 graden oosterlengte. Fiji ligt dus in de zuidelijke tropen, ongeveer 3000 km ten noordoosten van Sydney.

 

Bevolking
Het aantal inwoners bedraagt ongeveer 750.000; 50% behoort tot de oorspronkelijke bewoners en 45% is Indisch.

 

Cultuur
De Fiji bevolking laat u graag hun levenswijze ontdekken! Ze verwelkomen u in hun kerken, op straten, marktjes en bij hen thuis… met hun traditionele muziek en gekleed in hun traditionele kledij (geen show, zo zijn ze werkelijk gekleed). Natuurlijk zijn er ook voorstellingen waarin cultuur centraal staat zoals de “Kava ceremonie”. Om de cultuur te leren kennen kunt u het beste de verschillende eilanden verkennen. Inheemse dorpjes liggen verspreid over de verschillende eilandjes en zijn beslist het bezoeken waard. Er worden ook tours georganiseerd naar de dorpjes maar de echte belevenis blijft natuurlijk een persoonlijke uitnodiging van een plaatselijke inwoner. Handgemaakte producten worden te koop aangeboden op verscheidene plaatsen. De dorpjes worden geleid door de ‘chief’. Indien u bij hem wordt uitgenodigd voor een “Kava ceremonie” vergeet hem dan niet vriendelijk te begroeten met “Bula!”.

 

Talen
De officiële spreektaal is Engels. Fijisch en Hindoe worden ook veel gesproken.

 

Paspoort/Visa
Voor Belgen en Nederlanders moet het paspoort voor Fiji in ieder geval nog 6 maanden na terugkomst geldig zijn. Als u minder dan 30 dagen op Fiji verblijft, heeft u geen visum nodig, u moet dit echter wel kunnen aantonen m.b.v. uw ticket voor de terugreis.

 

Inentingen
Voor reizigers uit Europa zijn geen inentingen verplicht, vooropgezet dat u zich tenminste een week voor aankomst in Fiji niet in een mogelijk besmet gebied bevonden heeft.

 

Vluchten en vliegverbindingen
Er zijn 2 internationale luchthavens op Fiji: Nadi, waar de meeste intercontinentale vluchten landen en Nausori Airport, nabij de hoofdstad Suva. Een hele reeks van vliegtuigmaatschappijen vliegt op Fiji, waaronder de nationale luchtvaartmaatschappij Air Pacific en Air New Zealand. Lijnvluchten naar het binnenland worden verzorgd door Fiji Air en Sun Air.

 

Vluchttoeslagen/vertrekbelasting/GST
Voor meer informatie surf naar www.bulafiji.com

 

Quarantaine/natuurbescherming
Voor meer informatie surf naar www.bulafiji.com

 

Valuta en betaalmiddelen
De nationale munteenheid is de Fiji-Dollar. Er zijn bankbiljetten van 2, 5, 10, 20 en 50 F$ in omloop, evenals munten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent en 1F$. Een creditcard worden overal geaccepteerd.

 

Klimaat/reistijd
Tropisch. De regentijd is in de zomer van december tot maart. Aan de oostkant van het eiland regent het twee keer zoveel als aan de westkant.

 

Tijdsverschil
In de Europese zomertijd is het in Fiji 10 uur later, in de Europese wintertijd is het 11 uur later.

 

Verkeer
In Fiji heeft u enkel uw nationaal rijbewijs nodig om een auto te huren. Maximum snelheid is 50 km/u op de openbare wegen en 80 km/u op de snelwegen. In Fiji rijdt men links. Huurauto’s zijn te verkrijgen aan de luchthaven en kunnen bij de resorts opgepikt en afgeleverd worden. Het noorden van Vitu Levu tot Suva, via Tavua, Ba, Lautoka, Nadi en de Coral Coast is geasfalteerd. Wagens kunnen op aanvraag ook gehuurd worden in Vanua Levu en sommige andere eilanden.

 

Fauna/flora
Fiji beschikt over een uiterst kleurrijke flora met meer dan 3000 verschillende plantensoorten. Veel van de inheemse flora worden gebruikt voor voeding, medicijnen, werktuigen en bouwmaterialen. De nationale bloem “tagimouca of Medinilla waterhousei” komt enkel voor in de hogere gedeeltes van de eilanden Taveuni en Vanua Levu. Onder water is Fiji op z’n mooist met haar schitterende koralen en tropische vissen. Vleermuizen zijn de enige inheemse zoogdieren op Fiji. Andere in het wild levende dieren zijn de “Indian mongoose” en de “Cane toad”. Fiji telt een 100-tal vogelsoorten waarvan sommige enkel op 1 eiland voorkomen, desondanks de nabijheid van de andere eilanden.

 

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be