Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Algemene info & tips > Algemene info

 

Algemene info

Ligging
Tonga is gelegen in het hart van de South Pacific, gelegen ten oosten van Fiji en ten zuiden van Samoa. Het is één van de mooiste en meest ongerepte eilanden in de Pacific.

 

Bevolking
De bevolking bestaat bijna uitsluitend uit Polynesiërs.

 

Cultuur
Familie is het allerbelangrijkste voor de mensen in Tonga. Iedere gelegenheid wordt aangegrepen om er een familiegebeuren van te maken. De mensen zijn er ontspannen en stralen geluk uit. Naast de sterke familiebanden is de godsdienst ook zeer belangrijk. Bijna iedereen gaat op zondag naar de kerk. De rustdag wordt sterk gerespecteerd.

 

Talen
Tongan is een Polynesische taal en lijkt vrij sterk op Samoan. In de toeristische centra wordt ook Engels gesproken.

 

Paspoort/Visa
Belgen dienen in het bezit te zijn van een reispas dat nog minimum 3 maanden geldig is bij aankomst in Tonga. Een toeristenvisum voor een verblijf tot max. 31 dagen wordt ter plaatse bij aankomst gratis uitgereikt. Een doorreisticket en voldoende financiële middelen zijn ook vereist.

 

Inentingen
Inentingen zijn alleen vereist als u zich voor uw aankomst in Tonga in een mogelijk besmet gebied bevond.

 

Vluchten en vliegverbindingen
Internationaal vliegen Air New Zealand, Air Pacific, Polynesian Airlines en Pacific Blue op Tonga. De binnenlandse vluchten worden verzorgd door Peau Vavau. Bij vertrek moet u T$ 20,- aan belasting betalen.

 

Vluchttoeslagen/vertrekbelasting/GST
Vertrektaks bedraagt T$25 per persoon, ter plaatse te betalen op de luchthaven bij vertrek. Voor meer informatie surf naar www.tongaholiday.com

 

Quarantaine/natuurbescherming
Dieren en producten van plantaardige of dierlijke aard vereisen een quarantaine certificaat. Voor meer informatie surf naar www.tongaholiday.com

 

Valuta en betaalmiddelen
1 Tonga Pa’anga (TOP) = 100 Seniti (cents). Creditcards & Traveller cheques worden geaccepteerd. Bankautomaten en banken/wisselkantoren bevinden zich bij de luchthaven in Tongatapu, Ha’apai en Vava’u evenals in Nuku’alofa.

 

Klimaat/reistijd
Het klimaat verschilt lichtjes in de verschillende regio’s. Vava’u en the Niuas zijn warmer en natter dan Tongatapu. Eua is frisser. Het regenseizoen loopt van November tot April kan aangenaam koel zijn en zelf vrij koud ’s nachts. Het droge seizoen daarnaast is heet en vochtig. Cyclonen komen het meeste voor van januari tot maart.

 

Tijdsverschil
De plaatselijke tijd is 12 uur later dan bij ons.

 

Verkeer
Voor het huren van een wagen of motorfiets dient u ter plaatse een lokaal rijbewijs af te halen bij de politie. Op Tonga wordt links gereden. De snelheidsbeperking bedraagt 40km/u in de dorpen en 65km/u erbuiten.

 

Fauna/flora
De nationale bloem is de “Heilala”. Maar de meest voorkomende plant in Tonga is de kokospalm. Dolfijnen en walvissen kan u “spotten” van juni tot november.
Het enige zoogdier aan land is de “flying fox”. Tonga heeft verrassend weinig vogelsoorten, noemenswaardig zijn toch de “hengi”, “koki” en de “malau”.

 

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be