Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Algemene info & tips > Algemene info

 

Algemene info

Ligging
Geografisch ligt Nieuw-Caledonië in de oostelijke Zuidzee, in Melanesië, op 22 graden zuiderbreedte en 170 graden westerlengte, boven de Steenbokskeerkring. Het ligt ca. 2 à 3 uur vliegen ten oosten van Australië en noordwestelijk van Nieuw-Zeeland. De archipel bestaat uit „Grand Terre“, „Iles Bélep“, „Ile des Pins“ en „Iles Loyauté“.

 

Bevolking
Nieuw-Caledonië telt ca. 250.000 inwoners van Melanesische, Europese, Polynesische en Aziatische afkomst.

 

Cultuur
Nieuw-Caledonië is een land waar verschillende bevolkingsgroepen in vrede met elkaar leven. De rijkdom van de archipel is sterk verbonden met de gebruiken en de tradities van de bevolking. De gastvrijheid en het unieke natuur- en cultuurerfgoed maken Nieuw-Caledonië tot een paradijselijke vakantiebestemming.

 

Talen
Naast het Frans als officiële taal worden er ook bijna 30 Melanesische dialecten gesproken. Buiten Nouméa wordt weinig Engels gesproken.

 

Paspoort/Visa
EU-burgers hebben, voor een verblijf van max. 3 maanden, een geldig paspoort en een geldig doorreisticket nodig. Een visum is niet vereist.

 

Inentingen
Er zijn geen inentingen vereist.

 

Vluchten en vliegverbindingen
De internationale luchthaven Tontouta ligt op 45 minuten van de hoofdstad Nouméa. Er wordt via Azië, Australië en Nieuw-Zeeland met verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen in samenwerking met Aircalin en Air New Zealand gevlogen.

 

Vluchttoeslagen/vertrekbelasting/GST
Voor meer info surf naar www.www.newcaledoniatourism-south.com

 

Quarantaine/natuurbescherming
Voor meer info surf naar www.www.newcaledoniatourism-south.com

 

Valuta en betaalmiddelen
De lokale munteenheid is de Pacific Franc (FCFP of XPF). Creditcards (VISA/Mastercard) worden in de hotels geaccepteerd. Contant geld en Traveller Cheques in € worden bij voorkeur in het hotel omgewisseld.

 

Klimaat/reistijd
Het klimaat wordt hoofdzakelijk door de passaatwinden en het regenseizoen bepaalt. De passaatwinden zorgen het hele jaar door voor een aangename bries. De regentijd, met korte, hevige tropische regenbuien, duurt gewoonlijk van eind november tot april; met de meeste
regenval van januari tot maart. De gemiddelde temperaturen bedragen 29°C in de zomer en 22°C in de winter.

 

Tijdsverschil
In de Europese zomertijd is het in Nieuw-Caledonië 9 uur later dan bij ons. In onze winter is dat 10 uur.

 

Verkeer
De wegen zijn goed berijdbaar en goed bewegwijzerd. In Nieuw-Caledonië wordt rechts gereden.

 

Fauna/flora
Talrijke natuurreservaten herbergen een uiterst rijke fauna en flora en een adembenemende onderwaterwereld.

 

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be