Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Algemene info & tips > Algemene info

 

Algemene info

Ligging
Papua New Guinea (PNG) ligt net onder de evenaar, direct ten noorden van het Australische continent. Het maakt deel uit van een enorme eilandenketting, die zich van Zuidoost-Azië tot ver in de Pacific uitstrekt. Naast het oostelijke deel van het eiland Nieuw-Guinea omvat Papua New Guinea ook een opmerkelijke verzameling eilanden, atollen en koraalriffen, die als het ware voor de kust liggen uitgestrooid. Het westelijke deel van het eiland Nieuw-Guinea is de Indonesische provincie Irian Jaya.

 

Bevolking
De bevolking van Papua New Guinea telt ongeveer 3,4 miljoen inwoners, waarvan één derde leeft in het hoogland. Op etnisch gebied zijn ze Melanesiër, ook al onderscheiden ze zich qua uiterlijk sterk van elkaar.

 

Cultuur
Papua New Guinea kent een grote diversiteit van verschillende culturen. Er zijn ongeveer een 1000-tal etnische groepen met elk hun eigen stamcultuur. Een alomvattende typische traditie van Papua New Guinea is dan ook moeilijk te vinden. Modernisering vindt hier dagelijks plaats maar de meeste stammen onder hen blijven verder leven in de kleine dorpen volgens de eigen dorp- en stamstructuur.

 

Talen
Er zijn meer dan 700 talen op Papua New Guinea. Het Engels is wijd verspreid en geldt als officiële regeringsen handelstaal. Daarnaast is het Pidgin even wijd verspreid.

 

Paspoort/Visa
Een visum kan verkregen worden op de ambassade van Australië of bij aankomst op het eiland, mits er een retourticket voorhanden is en de reiziger zich kan legitimeren als toerist. De verblijfsduur voor Papua New Guinea bedraagt maximaal 60 dagen. Zorg er zeker voor dat uw paspoort nog 6 maanden na uw vertrek u it Papua New Guinea geldig is.

 

Inentingen
Inentingen zijn niet verplicht. Toch is een anti-malariakuur aanbevolen. Win advies in bij een arts voor tropische geneeskunde.

 

Vluchten en vliegverbindingen
De internationale luchthaven is Port Moresby en tevens de nationale hoofdstad. De luchthaven heeft vliegverbindingen naar verschillende grote steden ter wereld met directe vluchten naar o.a. Australië, Singapore en Hong Kong. De luchtvaartmaatschappijen Air Niugini en Airlines PNG vliegen zowel op Cairns als Brisbane terwijl Air Niugini.enkel vliegt op o.a. Sydney, Nadi en Hong Kong.

 

Vluchttoeslagen/vertrekbelasting/GST
Voor meer informatie surf naar www.customs.gov.pg

 

Quarantaine/natuurbescherming
Voor meer informatie surf naar www.customs.gov.pg

 

Valuta en betaalmiddelen
De munteenheid van Papua New Guinea is de Kina (PGK). Bij aankomst op de luchthaven kunt u Kina verkrijgen. U kunt cash geld wisselen of pinnen. Tip: wissel Kina in kleine briefjes daar in de afgelegen regio’s vaak niet kan worden gewisseld. De meeste hotels en restaurants aanvaarden de gangbare creditcards maar rekenen hiervoor wel extra kosten.

 

Klimaat/reistijd
Door de topografische omstandigheden (hoogland en eiland) toont het klimaat grote verschillen. Door de zuidoost-passaat van mei tot oktober en de noordwestmoesson van december tot maart is hier sprake van 2 seizoenen. Beide seizoenen zijn eerder vochtig, zodat heel het jaar door neerslag kan optreden. De meeste neerslag valt in de maanden november tot maart. De luchttemperaturen zijn afhankelijk van de hoogte en variëren van maximaal 38°C in de kustgebieden tot temperaturen rond het vriespunt op de hoogste toppen. De gemiddelde temperatuur aan de kust bedraagt 25 tot 35°C en in de bergen ligt het gemiddelde bij de 20° tot 28°C. De watertemperatuur blijft het hele jaar door constant. De zon schijnt jaarlijks gemiddeld 7 uur per dag.

 

Tijdsverschil
Tijdverschil van 9 uur, in onze zomertijd 8 uur.

 

Verkeer
In Papua New Guinea wordt links gereden. Dankzij goede wegen is het noordelijk gedeelte en de Highlands regio goed bereikbaar. Een auto huren is dus een geschikte manier om dit deel van Papua te verkennen. Tussen het noordelijke gedeelte en het hoofdstad Port Moresby daarentegen is er geen verbinding over land omwille van de dicht beboste gebieden.

 

Fauna/flora
Papua New Guinea wordt gekenmerkt door moerassen, kalksteen, modder, hitte en kille hooglanden, unieke volkeren, kleine boomkangoeroes en grote vlinders. Dit gebied wekt al jaren interesse op bij ontdekkingsreizigers, antropologen en reizigers. Met bijna 9.000 plantensoorten, 250 soorten zoogdieren, waarvan het merendeel vleermuizen en ratten, maar ook buideldieren zoals de boomkangoeroe. Verder zijn er ook twee soorten mierenegels. Met meer dan 700 verschillende vogelsoorten zoals papegaaivogels, duiven en ijsvogelsoorten is Papua New Guinea een paradijs voor ornitologen! Andere opmerkelijke vogels zijn kaketoes, zwarte struisvogels (cassowaries) en neushoornvogels (kokomos). Hoogtepunt is ongetwijfeld de “Queen Alexander Birdwing” of ’s werelds grootste vlinder. Op verschillende plaatsen zijn bird watching locaties voorzien. “Scrarab” kevers worden vaak gebruikt als lichaamsornamenten.
Papua New Guinea telt slechts vier nationale parken waaronder het Varirata National Park en het McAdam National Park. Aantasting van het milieu komt voornamelijk door de kopermijnen op Bougainville Island (gesloten) en Ok Tedi in de Star Mountains.

 

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be