Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Algemene info & tips > Tips

 

Tips

Fooien
Fooien zijn niet gebruikelijk op de Cook eilanden.

 

Stroomvoorziening
De stroomspanning in de Cookeilanden bedraagt 220 Volt (50 Hertz) wisselstroom. Soms wordt een Europese adapter gebruikt. In sommige hotels en motels zijn er voorzieningen voor scheerapparaten met een wisselstroom van 110 Volt. Een aangepaste adapter is noodzakelijk (idem als voor Australië en Nieuw-Zeeland).

 

Veiligheid
In vele gebieden zijn geen voetpaden dus indien u langs de weg wandelt, zorg dan steeds dat u op het gras loopt en niet op de weg. Zorg ook dat u voldoende zichtbaar bent.

 

Kleding
Zoals op meerdere eilanden in de Pacific wordt ook op de Cooks enige aandacht gevraagd voor hun cultuur. Vooral op de kleinere eilanden is de kledij conservatiever dan op bv Rarotonga en Aitutaki die qua toerisme iets drukker zijn.
Zwemkledij wordt enkel gedragen aan het strand of het zwembad en topless zwemmen of baden wordt niet geapprecieerd. Een mouwloze blouse of hemd met een bermuda short is ideaal. Een ander lokaal gebruik is het dragen van een bloem achter een oor wanneer u een wandeling maakt in een dorp. Let wel, linkeroor betekent vrijgezel)

 

Fotogaferen/filmen
De inwoners op de Cook Islands zijn meestal wel te vinden voor een foto. Uiteraard is beleefdheid hier ook een belangrijke regel en wordt er verwacht dat men eerst de vraag stelt.

 

Communicatie
Internationale telefooncellen, telefoonkaarten, fax, e-mail, internetverbindingen en diensten zijn beschikbaar via de Telecom Cook Islands Office in Avarua 24/24 u. Er zijn ook verschillende internetcafés op Rarotonga en Aitutaki. WiFi aanwezig op bepaalde punten.

 

Wine & dine
Plenty of fresh food on the Cooks!
Een royale zeevruchtenschotel is vast en zeker het culinaire hoogtepunt. Vis en schelpdieren zijn dan ook in overvloed aanwezig en de meeste restaurants bieden zelfs hun “Catch of the day” aan. Ook groenten en exotisch fruit zijn in alle winkels te verkrijgen en langs de weg worden lokaal geteelde producten in stalletjes te koop aangeboden.
De meest typische “local” drink is kokosnoot water, een zoet en dorstlessend drankje. Ook smoothies en verse fruitdranken zijn hier in trek.

 

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be