Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Algemene info & tips > Tips

 

Tips

Fooien
Fooien zijn op Fiji ongebruikelijk. In het algemeen worden alleen voor zeer bijzondere diensten fooien gegeven.

 

Stroomvoorziening
De stroomspanning in Fiji bedraagt 230 volt (50 Hertz) wisselstroom. Europese apparaten kunnen met een overeenkomstige adapter gemakkelijk gebruikt worden. Dit is identiek als in Australië en Nieuw-Zeeland.

 

Veiligheid
De criminaliteit is bijzonder laag, toch laat u het best waardevolle spullen in een kluis.

 

Kleding
In het algemeen wordt er in Fiji geen nadruk gelegd op formele kledij maar eerder “casual” kledij. De “sulu” (sarong) is de meest traditionele vorm van kledij voor zowel vrouwen als mannen.

 

Fotogaferen/filmen
De kleurrijke omgeving zorgt in Fiji voor schitterende foto’s. Ook als u liefhebber bent van tropische vissen, mag u uw onderwatercamera niet vergeten!

 

Communicatie
Op Fiji zijn er 1.500 publieke telefooncellen die werken met zowel muntstukken als telefoonkaarten. De meeste hotels en resorts beschikken over internettoegang evenals de internetcafés die in de meeste steden en dorpen te vinden zijn. I-Surf Prepaid Internet kiosken zijn beschikbaar op de internationale luchthaven in Nadi waar gebruikers prepaid internetkaarten kunnen aankopen.

 

Wine & dine
Er zijn verschillende uitstekende restaurants op Fiji die meestal gelegen zijn in de grotere steden. Naast lokale specialiteiten zijn ook tal van andere internationale gerechten te verkrijgen. Kokodo, dé specialiteit van Fiji, moet u absoluut proeven! Dit zijn kleine porties vis gemarineerd in limoensap en geserveerd in een halve kokosnoot. Een andere aanrader is “Palusami”, gehakt ingepakt in taro bladeren en gekookt in lolo (kokosmelk). “Kava” wordt geteeld in de South Pacific. De naam slaat zowel op de plant (peper) als op de drank die ermee wordt bereid. Kava wordt gebruikt als genotmiddel.

 

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be