Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Algemene info & tips > Tips

 

Tips

Fooien
Fooien zijn niet gebruikelijk. Meestal wordt er in het kader van een georganiseerde excursie een ‚Obulus‘ (klein geldbedrag) gegeven wat uitsluitend ten goede komt aan de lokale mensen (meestal het hele dorp).

 

Stroomvoorziening
230 V wisselstroom, 50 hertz. In vele hotels zijn stopcontacten van 110 V aanwezig.

 

Veiligheid
Samoa is één van de veiligste bestemmingen ter wereld met zeer weinig criminaliteit. Waakzaamheid met geen waardevolle spullen is vanzelfsprekend altijd aangewezen.

 

Kleding
Lichte kleding is voldoende gedurende het ganse jaar. ’s Avonds is het iets frisser en is een trui aan te raden. Samoa is een christelijk eiland en er wordt dan ook verwacht dat toeristen geen strandkledij dragen in Apia of in de dorpen. Topless baden en zwemmen is verboden. Bij bezoek aan steden dient men een lavalava (sarong) te dragen of een short met T-shirt.
Bij een kerkbezoek op zondag dragen vrouwen een kleed of rok met blouse en mannen een broek met hemd, toeristen dienen dit eveneens te respecteren.

 

Fotogaferen/filmen
Vraag steeds toestemming indien u foto’s wenst te nemen in een dorp.

 

Communicatie
Er zijn verschillende publieke plaatsen in Samoa waar u op het internet kan. O.a. in Apia en op het eiland Savai’i. Vele hotels en resorts hebben een internetruimte ter beschikking.

 

Wine & dine
Op Samoa behoort “Food” tot een sociaal gebruik die vrienden en familie samenbrengt om de “producten uit de natuur” te delen. De traditionele gerechten in Samoa zijn voornamelijk gebaseerd op tropische vruchten en zijn zeer lekker. De meeste gerechten bevatten kokosproducten, wortels, taro (plant), vers fruit, varkensvlees, kip en vis.
Olie wordt hier niet gebruikt. Vis wordt ingepakt met bananenbladeren en overgoten met verse kokosmelk. Het vlees wordt gekookt. Alle hotels en resorts bieden traditionele gerechten tijdens hun “Fiafia nights” voorzien van traditionele buffetten (umu) en entertainment.
Delicatessen die u absoluut moet proberen zijn palusami (jonge taro bladeren gebakken in kokosmelk) en oka (rauwe vis in kokosmelk).

 

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be