Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Algemene info & tips > Tips

 

Tips

Fooien
Fooien zijn in Vanuatu niet gebruikelijk.

 

Stroomvoorziening
Er zijn verschillende stroomvoorzieningen van 250V en 280V. Vóór gebruik van elektrische apparaten best even navraag doen.

 

Veiligheid
Vanuatu is een veilige bestemming maar het is aangewezen om u voldoende te informeren vooraleer aan avontuurlijke activiteiten, trektochten of duiken te beginnen. De weersomstandigheden kunnen hierbij bepalend zijn.

 

Kleding
Lichte, sportieve kledij is aangewezen. Op openbare plaatsen is ook gewenst dat het lichaam voldoende bedekt is.

 

Fotogaferen/filmen
Fotograferen is toegelaten in de dorpen. Vooraleer personen te fotograferen is het toch gewenst om eerst de persoon in kwestie om toelating te vragen.
Bij twijfel kunt u het best te rade gaan bij uw plaatselijke gids.

 

Communicatie
Een wereldwijd satellietnetwerk zorgt voor goede verbindingen. Tijdens het cyclonenseizoen kan dit wel eens uitvallen. Er zijn internetcafés en ook GSM‘s werken.

 

Wine & dine
Westerse & Aziatische invloeden zijn terug te vinden in alle hotels, lodges en resorts. Omwille van de voormalige Franse kolonisatie vindt u er ook verschillende Franse restaurants.
Het lokale bier heet Tusker. Andere bieren en wijnen worden geïmporteerd.
De drinken van de lokale drank “kava” maakt deel uit van het culturele leven en is op veel plaatsen enkel een mannenzaak.

 

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be