Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Algemene info & tips > Tips

 

Tips

Fooien
Fooien zijn niet gebruikelijk in Papua New Guinea.

 

Stroomvoorziening
De stroomspanning in Papua New Guinea bedraagt 240 Volt. Elektrische apparaten werken met stekkertype TYPE 1. Sommige hotels bieden ook 110 Volt aan in gastenkamers voor scheerapparaten en haardrogers.

 

Veiligheid
PNG kent een zeer vriendelijke bevolking. Toch is het raadzaam om u vooraf in te lichten omtrent de veiligheid bij uw reisagent of de ambassade.

 

Kleding
Kleding is eerder casual en informeel. Shorts en T-shirts worden het hele jaar gedragen, aangevuld met traditionele accenten zoals ramis, sulus, laplaps en kolos (versieringen).
In sommige restaurants mag men geen sneakers dragen. Stevig schoeisel, dikke trui en jas voor ‘s avonds is aangeraden in de hooglanden. Van vrouwen wordt verwacht onopvallend gekleed te zijn.

 

Fotogaferen/filmen
Fotograferen is toegelaten in de dorpen en ook bij traditionele dansvoorstellingen (singsings). Doch, in geval van twijfel, vraag steeds raad aan uw plaatselijke gids.

 

Communicatie
ISD en STD lijnen zijn in de meeste delen van het land beschikbaar. Telex en fax diensten zijn ook sterk aanwezig, uitgezonderd in de afgelegen gebieden waar enkel radiocommunicatie van toepassing is.

 

Wine & dine
Westerse invloeden zijn terug te vinden in alle hotels, lodges en resorts. In de hoofdstad Port Moresby zijn talrijke Aziatische en Europese restaurants aanwezig. Een typisch gerecht is een “mumu”, een gerecht bestaande uit geroosterd varkensvlees, aardappelen, rijst en groenten.

 

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be