Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Cruises > Aranui - 14/11/8 dagen

 Voeg toe aan reismand

Aranui III - 14/11/8 dagen

14, 11 & 8 dagen op de Tuamotu en Marquesas eilanden
Nuku Hiva
Inleiding
Ontdek de Tuamotu- en de Marquesas eilanden aan boord van ARANUI III. Geniet van het avontuur en het leven aan boord van het vracht- en passagiersschip. Wees erbij, wanneer in de haven het schip wordt gelost en geladen. Geniet tijdens de cruise van de prachtige kustpanorama’s en wuivende palmbomen. Gauguin en de chansonnier Jacques Brel hadden hier op de Marquesas eilanden hun paradijs al gevonden.
Reisprogramma
(wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Vertrek van Papeete (L/D).
Individuele reis naar Papeete. Om 10.30 uur afvaart met de 'Aranui' vanaf de handelshaven.
Dag 2: Takapoto in de Tuamotu archipel (O/L/D).
Aankomst in Takapoto, een klein koraalatol in de Tuamotu archipel. U kunt er wandelen aan het witte zandstrand en picknicken op het strand. Mogelijk om te zwemmen en te snorkelen in de heldere lagune. In de namiddag vaart het schip richting de Marquesas eilanden.
Dag 3: Op zee (O/L/D).
Geniet van de kalme zee terwijl de Polynesische bemanning u de lokale muziek en dans demonstreert.
Dag 4: Nuku Hiva (O/L/D).
’s Morgens vroeg meert de 'Aranui' aan in Taiohae. Met terreinwagens maakt u een tocht naar de Notre Dame kathedraal en reist u door de Muake pas en het Taipivai dal. Mogelijkheid om een wandeling te maken in het regenwoud naar de archeologische plaats Meae Paeke. Inscheping in de late namiddag in Tapivai. Start van de 8-daagse tour vanaf Papeete met vlucht naar Nuku Hiva. Deelnemers van de 8-daagse cruise komen vandaag aan boord.
Dag 5: Ua Pou (O/L/D).
De bizarre bergtop op het eiland Ua Pou steekt meer dan 1.200 m boven de zee uit. ’s Morgens meert de 'Aranui' in Hakahau aan. Vrije tijd aan land. Lunch in restaurant met lokale specialiteiten. In de namiddag vertrek naar Hakahetau. Vrije tijd.
Dag 6: Hiva Oa (O/L/D).
Aankomst in Atuona op het eiland Hiva Oa. Bezoek het kerkhof met de grafstenen van Paul Gauguin en Jacques Brel evenals het moderne cultureel centrum met tentoonstellingen over beide kunstenaars. In het restaurant Hoa Nui wordt een typische lunch van de Marquesas eilanden geserveerd.
Dag 7: Fatu Hiva (O/L/D).
De Aranui ankert bij Omoa. Fatu Hiva is het meest groene en afgelegen eiland van de Marquesas. Fatu Hiva is beroemd om zijn handgemaakte pareo’s, Monoï olie en de Tapa (stoffen). Sportieve passagiers kunnen een wandeling maken rond het eiland. 16 km die zeker de moeite waard zijn!
Dag 8: Hiva Oa (O/L/D).
De Aranui meert in de baai van Puamau aan. U kunt een wandeling maken van ongeveer 1 uur naar de archeologische plaats Meae Iipona, o.a. met de grootste Tiki van de eilandengroep.
Dag 9: Tahuata (O/L/D).
Het eiland, in de vorm van een blad, is weelderig begroeid en ruikt naar Tiare. Picknick in het dal van Hapatoni. Mogelijkheid om te zwemmen en te snorkelen bij het strand in de buurt.
Dag 10: Ua Huka (O/L/D).
’s Morgens bereikt het schip Ua Huka. U gaat in de hoofdhaven Vaipaee van boord en rijdt verder met een terreinwagen naar het kleine museum, de botanische tuin en langs de kustlijn naar Hokatu en naar Hane. U heeft ook de mogelijkheid om te paardrijden, dit is het eiland van de wilde paarden. Vanaf de hoge toppen heeft u een adembenemend zicht op de Pacific Ocean en het eiland. ’s Avonds is er op het schip een Polynesisch feest met muziek, dans en lekker eten.
Dag 11: Nuku Hiva - Ua Pou (O/L/D).
Het schip legt aan in Taiohae. Aansluitend rijdt u naar een klein dorp. De deelnemers van de 8-daagse en 11-daagse cruise verlaten hier de groep. Tegen de middag zet het schip koers richting Ua Pou. Laatste gelegenheid om inkopen te doen.
Dag 12: Op zee (O/L/D).
De Aranui cruist richting de Tuamotu archipel.
Dag 13: Rangiroa (O/L/D).
Op Rangiroa, een van de grootste lagunes ter wereld, wordt u een picknicklunch geserveerd op het strand. Mogelijkheid om te zwemmen of te snorkelen in de lagune of om de zwarte parels in een lokale parelkwekerij te bewonderen.
Dag 14: Aankomst in Papeete (O).
Rond 9.30 uur aankomst. Einde van uw reis of individuele voortzetting.
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be