Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > South Pacific > Ontdek de eilanden > Polynesia > Tonga

 

Tonga

De Tonga archipel heeft 172 eilanden, die alle ten zuiden van de evenaar liggen. Omdat de datumgrens in de onmiddellijke nabijheid ligt, begroet dit koninkrijk als eerste land ter wereld elke nieuwe dag. Het oostelijke deel van de archipel bestaat uit vlakke of heuvelachtige koraaleilanden, terwijl de westelijk gelegen eilanden van vulkanische oorsprong zijn. Het grootste eiland is Tongatapu met de hoofdstad Nuku'alofa. Tongatapu neemt samen met het buureiland en het eiland ‘Eua ruim tweederde van de totale oppervlakte van Tonga in. De rest van de oppervlakte is verdeeld over de eilandgroepen Ha‘apai en Vava‘u. De eilanden hebben een oppervlakte van ca. 700 km2. Daar staat tegenover dat de oppervlakte qua water zo‘n 700.000 km2 bedraagt. De meeste van de kleinere eilanden zijn nog onbewoond, slechts ca. 40 zijn bewoond. Op Tonga heerst een constitutionele monarchie en het is het enige eiland in de South Pacific dat nooit werd gekolonialiseerd.

 
Geselecteerde accommodaties door Aussie Tours
Fafa Island Resort
In het resort wordt u verwend met lekkere specialiteiten, zoals gerechten met zeevruchten en heerlijk tropisch fruit. In de bar kunt u genieten van tropische cocktails. Snorkeluitrusting en kano’s zijn gratis. Zeilboten en catamarans kan men huren. Excursies naar de koraalriffen en onbewoonde eilanden kunnen worden geregeld.
3.0 starsMeer infoGeen prijzen
Sandy Beach Resort
Sandy Beach Resort
het resort is in Duitse handen en is uiterst geschikt om kennis te maken met het land en de mensen. Het complex werd samen met de dorpelingen gebouwd. Uw bungalow kijkt uit op zee en de vulkaan Kao. In het restaurant, direct aan het strand, serveert men vooral vers gevangen vis. Probeer absoluut een kokosnoot-cocktail, dé specialiteit van het huis. PADI-duikcentrum bij het resort. Snorkelen, kajakken, fietsen, bos- en rifwandelingen of excursies zwemmen met walvissen zijn allemaal mogelijk.
4.0 starsMeer infoGeen prijzen

Things to do
 • Walking & trekking
 • Canoeing & kayaking
 • Scuba Diving & snorkelling
 • Fishing
 • Sailing
 • Surfing
 • Whale Watching
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Niet te missen hoogtepunten
 • Ha'apaiHa'apai
  Toeristen ziet u hier nauwelijks! De atol-eilanden met hun paradijselijke lagunes en helder turkooizen water bieden uitstekende duik- en snorkelsites. Wie liever óp het water vertoeft, kan de tropische vissen ook van op afstand bewonderen tijdens een kayaktocht.
 • Vava'uVava'u
  Vava'u met een 50-tal paradijselijke eilanden is meer dan alleen een populaire zeilbestemming, u kan er ook snorkelen en duiken in de grotten of een rustige kayaktocht maken langsheen de kust. Ook hengelaars kunnen hier vast en zeker een tonijn aan de haak slaan want in deze heldere wateren komen heel wat “grote” vissen voor.
 • EuaEua
  Het kleinere buurland en derde grootste Tonga-eiland ‘Eua kan vanuit Nuku’Alofa worden bezocht per boot of per vliegtuig. De meest bezochte plaats is ongetwijfeld het nationale park van ‘Eua.
Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be