Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Huwelijksreizen > Huwelijksreizen > Charmant Nieuw-Zeeland

 Voeg toe aan reismand

Charmant Nieuw-Zeeland - 25 dagen

25-daagse autorondreis met overnachtingen in “Bed & Breakfast” accommodatie
Mount TaranakiGezellig genieten
Inleiding
Ontdek de gastvrijheid van de Nieuw-Zeelanders! Bij deze tour met huurauto overnacht u ofwel in standaard Bed & Breakfasts, homestays, farms (Std) of in gerenommeerde Superior Bed & Breakfasts, hotels (Sup). U zult steeds kunnen genieten van het directe contact met uw gastheer/gastvrouw en ’s morgens een fantastisch ontbijt geserveerd krijgen.
Reisprogramma
vanaf 01.12.13 (wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Auckland.
Aankomst in Auckland. Ophalen van de huurauto en rit naar uw accommodatie.
Bavaria B&B (Std), Eden Park (Sup).
Dag 2: Auckland - Bay of Islands (ca. 213 km).
’s Morgens haalt u de huurauto van uw keuze op en verlaat u Auckland in noordelijke richting. De volgende 2 nachten verblijft u in de Bay of Islands.
2 overnachtingen: Appledore Lodge (Std), Flagstaff Lodge (Sup).
Dag 3: Bay of Islands (O).
Vrije dag. Optioneel kunt u een boottocht maken van 9.30 uur tot 16.00 uur door de Bay of Islands. Tijdens deze boottocht ziet u alle hoogtepunten van de schilderachtige baai.
Dag 4: Bay of Islands - Waitomo (435 km) (O).
Vandaag rijdt u van het hoge noorden terug naar het zuiden. Onderweg naar Waitomo steekt u de Auckland Harbour Bridge over. In Waitomo kunt u een boottocht maken in de grotten en daarbij de glimwormen observeren.
Overnachting: Abseil Inn B&B (Std & Sup).
Dag 5: Waitomo - Rotorua (ca. 161 km) (O).
Van Waitomo rijdt u verder naar Rotorua. Tijdens een wandeling kunt u het Maori Cultural Centre bezoeken en de warmwaterbronnen en geisers observeren. Als optionele excursie stellen wij u voor: "Een dag in Rotorua": ’s avonds een Hangi-diner en maoricultuur en de volgende morgen een excursie naar Mount Tarawera.
Overnachting: Springwaters Lodge (Std), The Springs (Sup).
Dag 6: Rotorua - Tongariro NP (ca. 230 km) (O).
U verlaat Rotorua in zuidelijke richting en kunt onderweg genieten van het Wai-o-Tapu dal en de Huka Falls, voor u het Tongariro National Park bereikt.
2 overnachtingen: Tongariro Riverside B&B (Std), Chateau Tongariro (Sup).
Dag 7: Tongariro NP (O).
Vandaag kunt u een spectaculaire wandeling maken naar Mt. Tongariro. Tijdens uw wandeling kruist u warmwaterbronnen, maanlandschappen en wondermooie bergmeren. Een absolute must tijdens uw reis. Een rondvlucht over het vulkaanlandschap is eveneens een aanrader.
Dag 8: Tongariro NP - Mt. Egmont NP (ca. 230 km) (O).
Vandaag reist u verder naar het Mount Egmont National Park met de beroemde Mount Taranaki. Deze vulkaankegel werd reeds meermaals gebruikt als decor in hollywoodfilms. In de omgeving van Mt. Taranaki kunt u vele wandelingen maken.
2 overnachtingen: Villa Heights B&B (Std), Nice Hotel (Sup).
Dag 9: Mt. Egmont NP (O).
Vrije dag. We raden een wandeling aan in het nationale park en aansluitend een bezoek aan de romantische vuurtoren bij Cape Egmont, waar u nogmaals kunt genieten van het fantastische uitzicht op de vulkaan.
Dag 10: Mt. Egmont NP - Wellington (ca. 352 km) (O).
Langs de mooie Kapiti Coast rijdt u naar Wellington. In de namiddag bezoekt u het Te Papa National Museum of neemt u de Cable Car naar de botanische tuin.
Overnachting: Carlton Gore B&B (Std), Museum Hotel (Sup).
Dag 11: Wellington - Blenheim (ca. 27 km) (O).
Inleveren van de huurauto en ferryovertocht naar het zuidereiland. In Picton haalt u weer een huurauto op. Aansluitend kunt u de wijnregio rond Blenheim verkennen. Ontelbare wijnhuizen bieden wijnproeven en ritten door de wijngaarden aan.
Overnachting: Maxwell B&B (Std), Old St. Mary’s Convent (Sup).
Dag 12: Blenheim – Abel Tasman NP (ca. 160 km) (O).
Vandaag staat een korte rit op het programma. Bezoek de zonnigste stad van Nieuw-Zeeland of wandel naar het middelpunt van Nieuw-Zeeland, voor u naar uw accommodatie gaat nabij het Abel Tasman National Park.
2 overnachtingen: The Queen Vic (Std), Bayview B&B (Sup).
Dag 13: Abel Tasman National Park (O).
Verken het Abel Tasman National Park, met zijn prachtige goudgele stranden en ongerepte natuur. Onze excursietip: Beaches, Bays & Seals - een combinatie van kajakken en wandelen in het Abel Tasman National Park.
Dag 14: Abel Tasman NP - Hokitika (ca. 370 km) (O).
Een prachtige rit door de Buller Gorge brengt u naar de westkust. U overnacht bij/in Hokitika, bekend om zijn jade.
Overnachting: Amberlea B&B (Std), Awatuna Homestead (Sup).
Dag 15: Hokitika - Fox Glacier (ca. 150 km) (O).
Een hoogtepunt van uw reis is de tocht langs de westkust. Bij goed weer heeft u een prachtig uitzicht over de zee en de zuidelijke alpen. Bij Franz Josef en Fox Glacier kunt u de gletsjers, die tot aan het regenwoud reiken, verkennen.
2 overnachtingen: Fox Glacier Mountain View (Std), Misty Peaks (Sup).
Dag 16: Glaciers (O).
Vrije dag om de omgeving van de gletsjer te verkennen. Onze tip: Glacier Adventure - een begeleide gletsjerwandeling (goede fysieke conditie vereist). Een fantastische ervaring.
Dag 17: Fox Glacier - Queenstown (ca. 388 km) (O).
Via de Haast Pass en langs Lake Wanaka rijdt u naar Queenstown. U kunt verschillende activiteiten ondernemen in Queenstown: raften, een trip met een jetboat, wandelingen en excursies in de bergen.
2 overnachtingen: Vatisker House (Std), Browns Boutique Hotel (Sup).
Dag 18: Queenstown (O).
Vrije dag om de fantastische natuur rondom Queenstown te verkennen. Nergens in Nieuw-Zeeland vindt u zo’n breed scala aan activiteiten als in deze regio. Met onze Ultimate Nature excursie combineert u een spectaculaire tocht per jetboat met een wandeling.
Dag 19: Queenstown - Te Anau (ca. 185 km) (O).
Vanuit Queenstown rijdt u naar het Fiordland National Park. Laat u betoveren door het schitterende landschap van bergen, meren, fjorden en wouden. In de namiddag kunt u een wandeling maken bij Lake Te Anau.
2 overnachtingen: Antler Lodge (Std), Fiordland Lodge (Sup).
Dag 20: Doubtful Sound (O).
Vandaag kunt u optioneel een dagexcursie maken naar Doubtful Sound (meer afgelegen en veel ruiger dan Milford Sound) incl. picknick-lunchbox. Als alternatief kunt u met uw huurauto een rit maken naar Milford Sound.
Dag 21: Te Anau - Dunedin (ca. 300 km) (O).
Vandaag steekt u het zuidereiland over (een omweg via de Catlins loont de moeite) en bereikt u Dunedin, de poort naar het Otago-schiereiland. Hier hebben we 2 nachten gepland zodat u voldoende tijd heeft om deze “Schotse” stad en het Otago-schiereiland te verkennen.
2 overnachtingen: Hazel House (Std), Kaimata Retreat (Sup).
Dag 22: Dunedin (O).
Vrije dag voor bv. onze excursie naar Otago Peninsula - u begint met een stadsrondrit en rijdt vervolgens naar het schiereiland, waar u een boottocht maakt op zoek naar koningsalbatrossen, pinguïns en zeehonden. Verder bezoekt u het Larnach Castle, een vogelreservaat en een Yellow Eyed Penguin kolonie.
Dag 23: Dunedin - Lake Tekapo (ca. 317 km) (O).
Vandaag begint u met een tocht langs de oostkust om de bizarre en mysterieuze Moeraki Boulders te zien. Daarna trekt u verder het binnenland in naar de prachtige turkooisblauwe gletsjermeren. Bij Lake Tekapo verblijft u 1 nacht.
Overnachting: Creel House B&B (Std), Lake Tekapo Lodge (Sup).
Dag 24: Lake Tekapo - Christchurch (ca. 219 km) (O).
Tocht door de Canterbury-vlakte naar Christchurch.
Overnachting: Belmont on Harewood (Std), Elm Tree House (Sup).
Dag 25: Christchurch (O).
Inleveren van de huurauto, terugvlucht of begin van een aansluitend programma.
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be